Мъж от монтанско село избягал от полицаи, по време на Специализирана операция за незаконна сеч

Мъж от монтанско село избягал от полицаи, по време на Специализирана операция за незаконна сеч

На 14 август, на територията на региона бе проведена специализирана операция по линия на престъпленията, свързани с незаконната сеч и превоза на дървесина, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Видин.

Около 16.15 часа в землището на село Раяновци служители на РУ-Белоградчик спрели за проверка товарен автомобил „ГАЗ“ с монтанска регистрация. В превозното средство били натоварени 7 кубика дърва без контролна горска марка. Водачът слязъл и побягнал към гората. Впоследствие самоличността му била установена – 27-годишен жител на монтанското село Смоляновци.
В газката пътували и двама мъже от село Дългоделци, обл.Монтана – на 32 г. и 26 г. При обход в района полицейски и горски служители установили, че дървесината от камиона е отсечена и извозена без надлежното позволително от имот, попадащ в горския фонд. Двамата признали авторство на деянието и заявили, че по-рано през деня от същия имот отсекли още 7 кубика дърва. Дървесината била установена в Раяновци. Товарният автомобил и общо 14 кубика дърва са иззети по надлежния ред, а двамата мъже задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

В землището на село Цар Петрово полицейски и горски служители констатирали три нарушения по Закона за горите (ЗГ). На двама мъже от Кула и мъж от Грамада били съставени актове по ЗГ.
Два кубика дърва без документи, доказващи законния им произход, открили полицаи при проверка в частен имот на ул.“Волга“ във видинския кв.Нов път. По случая е заведена преписка.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder