След скандал, дрогиран намушкал Отец Иван в Нови хан

След скандал, дрогиран намушкал Отец Иван в Нови хан

„Мъжът влезе агресивен и започна да вика „Сега ще те убия“, разказа свещеникът за нападението в приюта в Нови хан.
Дрогиран мъж нахлу в приюта на отец Иван от Нови хан и рани свещеника. 26-годишният нападател е търсил майката на детето си и застрашил живота на обитателите на жилището. Той е бил задържан. Пострадали са отец Иван и неговият помощник, който е с рана на гърба, но без опасност за живота.

Самият Отец Иван не бе заведен в лечебно заведение, преглеждан и хоспитализиран, след като сам е отказал медицинска помощ.
„Мъжът влезе агресивен и започна да вика „Сега ще те убия. Ще взема детето“. Аз го хванах. Мъжът се обърна и извади нож. Искаше да го забие в гърлото ми“, разказа пред „Здравей, България“ по NOVA отец Иван.

„Искаше да ми вземе ключовете, за да ми вземе детето. От доста време сме разделени. Редовно получавам заплахи за него. Твърди, че колкото е мое детето, толкова е и негово. Но аз му поисках доказателства, че детето ще живее добре”, сподели бившата жена на нападателя Павлина.

27-годишната жена обясни, че са живели без брак и са се разделили, защото от пет години си търсил работа и й предлагал единствено да се скитат и да просят семейно. Според Павлина проблемът е в това, че Милен Илиев не може да осъзнае още, че са разделени и няма да се съберат.

Отец Иван увери, че нападнатата и нейното 2-годишно детенце няма да бъдат изхвърлени от приюта, каквато е целта на бащата на детето.

Извършителят е криминално проявен. Оказал е съпротива при ареста, като се опитал да избяга. Задържан е за 24 часа.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder