50 000 лева поискали ало измамници от баба в Монтана

50 000 лева поискали ало измамници от баба в Монтана

На 15.08.2019 г. 76-годишна жителка на областния град съобщила в РУ-Монтана, че предишния ден в ранния следобед е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на МВР-Монтана.
Непознат позвънил на домашния й телефон, а впоследствие и на дадения от нея мобилен, представил се за служител на МВР и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Последвало друго обаждане от мъж, представил се за доктор, който съобщил, че дъщеря й е претърпяла инцидент, като за лечение е необходима сумата от 50 000 лева. Възрастната жена прекъснала връзката, като казала, че не разполага с пари. Малко по-късно отново й се обадил мнимият полицейски служител. Жената обещала да съдейства за залавянето на измамника, представил се за доктор, и му казала, че разполага с 2 000 лв. Започнала да изпълнява инструкциите му – сложила сумата в плик и в хладилника си и след това отново по негово нареждане занесла парите на ул. „Хан Аспарух“ в гр. Монтана, в близост до банка, и ги оставила до кутия за газ.
По-късно пенсионерката се свързала с дъщеря си и разбрала, че е станала обект на измама. От потърпевшата са снети обяснения в РУ-Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от НК.

Автор:Камелия Колова

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder