Главен комисар Ивайло Спиридонов участва в Седмата Регионална работна среща по противодействие на разпространението на наркотични вещества

Главен комисар Ивайло Спиридонов участва в Седмата Регионална работна среща по противодействие на разпространението на наркотични вещества

Срещата се провежда в столицата на Кралство Саудитска Арабия, съобщават от МВР.
Българска делегация, водена от главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП, участва в Седмата Регионална работна среща по противодействие на разпространението на наркотични вещества, която се провежда от 6 до 8 октомври т.г. в гр. Рияд, Кралство Саудитска Арабия.
В срещата участват високопоставени представители от страната домакин, Хашемитско Кралство Йордания, Ливан, Египет и Румъния. Основната цел на формата е утвърждаване и засилване на установените тесни контакти между службите за противодействие на този вид престъпления на базата на анализи на предоставена информация за актуалните предизвикателства, пред които са изправени правоохранителнителните служби за борба с наркотиците. Главен комисар Спиридонов подчерта, че безпрецедентните кризи в Близкия Изток, терористичната активност, както и сериозната роля на съвременните технологии, улесняващи извършването на този вид престъпления, са сериозни основания да се предприемат дългосрочни мерки за укрепване на възможностите на държавите за противодействие на проблемите, свързани с наркотици.
Инициативата за създаването на този формат е започнала преди 10 години от Турция с оглед географското разположение на страните ни на Балканския път на наркотиците, а поканените арабски държави – поради увеличения трафик на наркотици и прекурсори към тях.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder