Топ вести
Видин, Кула, Димово, Белоградчик, Брегово и Ново село отиват на балотаж

Видин, Кула, Димово, Белоградчик, Брегово и Ново село отиват на балотаж

Доктор Цветан Ценков, който събра 32,05 % одобрение от Видинчани и досегашния кмет от ГЕРБ Огнян Ценков, който получи 31,93 % подкрепа. Трети по вот се нарежда кандидатът на БСП Любомир Георгиев, който събра 17,74 % одобрение.
Мощна подкрепа и за ДПС във Видин. Кандидатът на движението за права и свободи Красими Асенов измести Герго Гергов и Иван Перчински и събра близо 5% електорална подкрепа.

Балотаж и в Кула между досегашния кмет Владимир Владимиров от ГЕРБ и кандидатът на БСП Андрей Андреев. Данните до момента показват разлика между двамата от 14 гласа. В самият град за кандидата на БСП има преднина от над 100 гласа, но досегашния кмет от ГЕРБ взе превез в селата в Община Кула.

Димово също и тази седмица ще трябва да гласува. Претендентите са Светослав Славчев от местна коалиция „Новото време“, който събра 38,71 % подкрепа, срещу досегашния кмет Лозан Лозанов от ГЕРБ с едва 25,25 % в негова полза.

Балотаж и в Белоградчик. Досегашния градоначалник Борис Николов излиза в пряка надпревара срещу кандидатът от НФСБ Александър Алексиев. Разликата между тях е цели 19 % в полза на Николов.
Прецедент в Брегово! Не избраха досегашния кмет Милчо Лалов от първия път. Той излиза и тази неделя срещу кандидатът на ГЕРБ Илиян Бърсанов. Разликата между тях е над 5 %.

И в Макреш ще има балотаж. Там в пряка надпревара влизат ГЕРБ и БСП, като при вчерашния вот води кандидатът на червените с над 9%.

Интересна битка се очкава тази неделя в Ново село. Досегашния кмет Георги Стоенелов влиза в пряка надпревара с независимият Борислав Крумов. Той е подкрепен от широка коалиция между БСП, ВМРО и Възраждане, досегашният кмет е с подкрепата на ГЕРБ. Разликата между тях е около 100 гласа в полза на Стоенелов.

Враца и Монтана обаче си избраха кмет на първи тур. Монтанта подкрепи за шести мандат Златко Живков, а Враца даде мощна подкрепа от над 70% на младият Калин Каменов.

Изборния коментар продължава и в сутрешния блок на Видин Вест ТВ.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder