Акция „Зима“ е вече в ход

Акция „Зима“ е вече в ход

Тематични полицейски операции и засилен контрол има по пътищата в цялата страна, съобщиха от МВР.

Пътна полиция, в партньорство със СБА и БЧК, провежда ежегодно акция „Зима”. Поводът е началото на зимния сезон, а целта – ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.
От 1 до 30 ноември, в рамките на акцията, ще бъдат реализирани три кампании:

Кампания „С безопасно пътно превозно средство през зимата” – насочена към водачите на ППС – велосипеди и превозни средства с животинска тяга, ще се проведе за времето от 1 до 10 ноември.

Кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя” – насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците, ще бъде в ход от 11 до 20 ноември.

Кампания ”Безопасно шофиране през зимата” – насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците, ще се проведе от 21 до 30 ноември.

По време на трите кампании, на територията на област Видин, ще бъдат проведени тематични специализирани полицейски операции.
Техническата изправност на автомобилите е много важна. Ако ви предстои дълго пътуване през зимните месеци, задължително следете прогнозата на синоптиците, напомнят от сектор Пътна полиция – Видин.

От 1 до 8 ноември всички автомобилисти ще могат да проверят напълно безплатно готовността на своя автомобил за зимата в пунктовете на СБА във Видин и Белоградчик. По системата „отворени врати,” в рамките на обявеното работно време, ще се извършва безплатна проверка на фаровете, чистачките, състоянието на гумите на автомобила и др., съобщават от СБА – клон Видин.

Ежегодно, третата неделя на месец ноември се отбелязва като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Решението за това е на Генералната асамблея на ООН. Календарният ден за възпоменание тази година е 17 ноември.

СБА и Пътна полиция съветват всички водачи да спазват следните съвети за безопасност през зимата:

Погрижете се за гумите – от 15 ноември до 1 март трябва да са за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм;
Сменете водата с антифриз;
Проверете изправността на чистачките и подменете перата.
Предстоят мъгли, слани, дъжд и сняг;
Проверете дали работи парното;
На път потегляйте само с изправни спирачки;
Поставете в багажника вериги за сняг и въже за теглене;
Поддържайте чисти, видими, регулирани и в изправност фаровете, стоповете, габаритите и мигачите;
Не подценявайте локвите и рисковете от аквапланинг;
При попадане в пътнотранспортно произшествие или в друга рискова ситуация, сигнализирайте на телефон 112.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder