ПОД СТРОЙ? ВСИЧКИ В ДОМА ЗА ДЕМЕНЦИЯ В НОВО СЕЛО ГЛАСУВАЛИ ЗА ОПРЕДЕЛЕН КАНДИДАТ (Утро с Видин Вест)

ПОД СТРОЙ? ВСИЧКИ В ДОМА ЗА ДЕМЕНЦИЯ В НОВО СЕЛО ГЛАСУВАЛИ ЗА ОПРЕДЕЛЕН КАНДИДАТ (Утро с Видин Вест)

15 човека живеещи дома за връзрастни хора страдащи от демеция се оказаха гласували безупречно, без сгрешени бюлетини, а всички гласували единодушно за новият – стар кмет инж. Георги Стоенелов.
Този фрагмент е само част от съмненията, които кара независимият кандидат Борислав Крумов да подаде жалба в съда с искане за касиране на изборите.

Вижте какво успяхме да разберем до този момент по случая.

Деменцията (на латински: Dementia – „без ум“) е неврологично заболяване, което се отличава с влошаване на умствените способности, нарушена концентрация и др. Деменцията обикновено е „болест на старостта“. Една от формите на деменция, но далеч не единствена, е болестта на Алцхаймер.

Деменцията почти винаги започва със загуба на краткосрочната памет, а след това се развиват нарушения в още една или няколко когнитивни функции.
Това е официалното обяснение на болеста. Болест от която за съжаление страдат доста хора, включително и 15 човека, които са настанени в домът за възрастни хора с демеция в Ново село . До тук добре. На изборите преди седмица обаче, всички те „оздравяли“ и напълно безупречно гласували за точно определен кандидат.

Лъчезар Асенов
„Тези хора по някакъв странен начин, единодушно гласуват за г-н Стоенелов“

Справка на нашият екип в сайта на Общинската избирателна комисия показва следното:
От всички 15 живеещи в дома, 15 са гласували за инж. Георги Стоенелов и тук идва странното . нула недействителни бюлетини, на фона на близо 5 хиляди във Видин, а изборът според членовете на комисията минал спокойно, почти като във финал на латино – американски сериал. Точано толкова гласове не достигнаха на Борислав Крумов за победата на тези избори.Поискахме да разговаряме с кметът Георги Стоенелов. Той обаче отказа да разговаря с нас заради предишни критични репортажи по негов адрес.

Добромира Димчева – общински съветник
„За да бъдат настанени в тази услуга, потребителите трябва да бъдат освидетелствани от психиатър. Питам аз, как тогава тези хора са гласували толкова изрядно, разбирате ли, че няма дори една крива линийка в бюлетините.“

Общинската избирателна комисия обаче не е видяла нищо притеснително.Делото за касиране на изборите в Ново село е насрочено за четвъртък.

АВТОР: КАЛИН ИВАНОВ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder