Топ вести
03.02.2023 - Изложбата „Когато момчето става мъж…“ разглежда наборната военна служба в контекста на социалистическото развитие на България
03.02.2023 - Първо заседание на новото служебно правителство
02.02.2023 - 400 ваучера по 250 лв. за пазаруване могат да спечелят феновете на инструментите Parkside от Lidl 
02.02.2023 - Противозаконно отнетият лек автомобил от село Смирненски е открит изгорял в местност до село Добри Дол
02.02.2023 - Започва строителството на газовата връзка България — Сърбия
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
Кои са най-честите грешки при шофиране през зимата?

Кои са най-честите грешки при шофиране през зимата?

През зимата всяка сутрин отделяме поне 10 минути за подготовка на автомобила. Запотяването на стъклата на колата е проблем, с който се сблъскват шофьорите при температурни разлики.

„Преди да потеглим на път през зимата – важно е да се махне снегът от колата – по тавана не трябва да има никакъв сняг, трябва да се изчисти и ледът от стъклата. Трябва със сигурност всеки един автомобил да има зимни гуми с поне 4 мм грайфер. Важно е как в годините се съхраняват гумите, защото това оказва влияние върху нейното сцепление. Тежестта на един имен сезон не оказва никакво влияние на годността на една гума“, посочи пред Bulgaria ON AIR Теодор Янков, управител на автосервиз.
Той информира и как да запазим акумулатора си здрав през зимата. „При едно стартиране на двигателя на акумулатора му трябва около 15 км, за да възвърне студения старт, който е направил. Когато се качим в автомобила, трябва да дадем на контакт и да изчакаме плафоните лампи да светнат, защото това е сигнал за акумулатора, че той трябва да заработи, електролитите се задвижват и затова – да не въртим ключа веднага“, заяви Янков.

По думите му халогенните фарове за мъгла са от съществено значение също. Хубаво e чистачките вечер да се вдигат, за да не залепват за стъклото и да избегнем скъсване.
„Вътре в колата – отоплителната система трябва да е изрядна, кабинният филтър да се сменя на определено време. Много е важно въздухът да не върти вътре от климатроника, а да взлиза свеж, за да не се получава запотяване“, посочи още той.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder