Над 11 600 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари с логото на известни марки задържаха на МП Капитан Андреево

Над 11 600 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари с логото на известни марки задържаха на МП Капитан Андреево

Над 11 600 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари с логото на известни марки задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево.

Митническите служители от Териториална дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха, при два случая, 10 262 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост и 1430 контрабандни текстилни изделия с логото на известни марки.

Декларираната стока, но носеща емблеми на световни марки, е открита на 11.11.2019 г. в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 8114 текстилни изделия ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко бельо, с логото на 18 световноизвестни марки, сред които „Tommy Hilfinger“, „Polo“, „Armani“, „Valentino“. Открити са още 1074 спортни обувки и още толкова чанти и портмонета с логото на „Fila“, „Tommy Hilfinger“, „Nike“, „Michael Kors“.

Недекларираните текстилни изделия са открити на 05.11.2019 г. в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Германия. При щателната митническа проверка се установява, че количеството на групажната стока не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи, суичъри, по-голяма част от които носещи фигуративното и словесно изображение на „Monsler“, „Valentino“, „Disquared „. На шофьора на камиона е съставен акт за нарушение по Закона за митниците.

За случаите на задържаните общо 11 692 имитации в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder