Кражби на кутии за дарения: Четири пъти взимат парите за болни деца

Кражби на кутии за дарения: Четири пъти взимат парите за болни деца

Само за няколко дни четири кутии за дарения бяха откраднати от хранителен магазин във Варна.
Последният случай е от сряда срещу четвъртък вечерта. Крадецът разбива с чук вратата на магазина, влиза и грабва кутията с даренията за малката Сияна, предаде Дарик Радио цитирайки Nova.
„Първите три кражби станаха през работно време, докато в магазина има продавачи и клиенти. Четвъртият път нападателят разбива входната врата, за да вземе кутията с дарения, в която имаше не повече от 300-400 лева”, разказа управителят на магазина Николай Петков. След първата кражба от магазина започнали да завързват кутиите със свински опашки, което обаче не е спряло крадците.
„През годините непрекъснато се опитваме да помагаме на деца със заболявания. В случая се касае за едно бебенце. Наложило се е изрязване на част от тънкото и дебелото черво. В момента е на изследвания в Торонто, Канада. Чака се да стане ясно каква сума ще е нужда, за да заживее нормално”, обясни Петков.
По думите му крадците са двама души.
„Единият е заловен вчера. Доколкото знам е добър познайник на полицията. Вторият е непознат и доколкото знам още не е задържан”, обясни Петков.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder