Съдът в Стара Загора остави в ареста 27-годишен мъж за държане на високорисково наркотично вещество – марихуана

Съдът в Стара Загора остави в ареста 27-годишен мъж за държане на високорисково наркотично вещество – марихуана

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 27 годишен мъж, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 28.11.2019 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – 679 грама марихуана, на стойност 4 075 лева – престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив,предаде Фокус.
В хода на образуваното производство е установено, че на 28.11.2019 г. младежът бил в гр. Стара Загора заедно със свои познати.
При извършване на проверката било установено, че в помещение, ползвано от него, била намерена суха зелена тревиста маса. При тестване с полеви наркотест веществото реагирало на високорисково наркотично вещество – марихуана. Наркотичното вещество било иззето по съответния законов ред, а лицето задържано.Обвиняемият е осъждан.
Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че младежът е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder