Кметът на Видин поздрави почетния гражданин Богомил Петров за 80-годишния му юбилей (Снимки)

Кметът на Видин поздрави почетния гражданин Богомил Петров за 80-годишния му юбилей (Снимки)

Честването по този повод се организира от Инициативен комитет и се състоя в Художествената галерия „Никола Петров“, съобщават от общината.
Гости на събитието бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заедно с общинското ръководство.
„Още много години бъди все така активен и жизнен и представлявай Видин с достойнство, както си го правил и до сега“ – с тези думи д-р Ценков се обърна към Богомил Петров и му връчи поздравителен адрес и почетен плакет на Общината.
Сред присъстващите на тържеството бяха още заместник областният управител Лъчезар Попиванов, председателят на Туристическо дружество „Бонония“ д-р Борислав Милчев, Людмил Кочев от Българската федерация по вдигане на тежести, скулпторът Ставри Калинов (също почетен гражданин на Видин), представители на Видинска Света митрополия, на обществени и културни институции, бизнесмени, съратници, колеги и приятели на юбиляря.
Богомил Петров постига световен успех с участието си на XVIII-те Летни олимпийски игри в Токио през 1964, където се нарежда сред 10-те най-добри тежкоатлети на планетата. Преди 55 години той прославя нашия град, поставяйки и първия световен рекорд за България по вдигане на тежести след края на Втората световна война. Сред обществеността е известен и уважаван също като активен защитник на опазването на околната среда, природолюбител, радетел за развитието на туристическото дело, фотожурналист и автор на многобройни тематични изложби. През 2016г. получава званието „Почетен гражданин на Видин“ за заслуги към спорта и екологията.
По случай кръглата годишнина в една от залите на галерията бе подредена и поредната фотоизложба на Богомил Петров – под №1459, включваща 80 основни фотоса.


Снимки:Община Видин

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder