Манолова от Видин: Болницата тук е в трагично състояние. Вдига се водата, заплатите на медицинските сестри продължават да са 610 лева

Манолова от Видин: Болницата тук е в трагично състояние. Вдига се водата, заплатите на медицинските сестри продължават да са 610 лева

Днес учредиха клон на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ във Видин, а сдружението на младите хора „Активно общество“ изрази категоричната си подкрепа.

„Обявихме и първата си национална кампания „Малките пред големите“, с която ще защитаваме гражданите, малкия бизнес, малките земеделци, пациентите, потребителите от монополите. Това е, което ще правим в интерес на правата на гражданите. Ще се обединяваме и подкрепяме в общите ни каузи,“ заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес пред обществеността във Видин.

Над 30 души преминаха през приемната за граждани на Манолова във Видин, още толкова я запознаха с проблемите си във влака от Видин до София.

„Хората се оплакват от натиск от банките, които ги изхвърлят от единственото им жилище. Когато бях омбудсман, внесох законопроект, който уж го приеха на първо четене, а сега го отхвърлиха. В момента хората с едно жилище, също вече подлежат на отнемането му, ако не могат да си платят кредита. Това не е справедливо,“ каза Манолова.

„Във Видин от 1 януари ще ви увеличат цената на водата, както във всички други български градове, на кубик – на 3,05 лв. , което е скок с 20 стотинки за Видин. Във влака днес хората ми казаха, че не могат да си плащат сметките нито за ток, нито за вода в момента, а какво остава след увеличението. Във влака беше баща на четири деца, който ми разказа, че гледа децата си без ток, а те са ученици, защото не може да си плаща сметките. Къде отиват парите, събрани от гражданите от страна на ВиК-дружествата и другите монополисти? За нови тръби ли? За по-качествена услуга ли?“, попита още тя.

„Тук сме защото Северозападът е България. От години идвам тук и сме водили много битки. Имаме няколко победи. Битката, която водихме с него и с пациенти на видинската болница, беше битка за живот на хората на хемодиализа. След две годни се преборихме за нови апарати и ремонт на отделението. Тук са и хора, с които сме започнали и друга битка, която не сме довършили. Това е битката на медицинските сестри за достойно заплащане и условия на труд.Година по-късно, днес, те ми показаха фишове за заплати от 610 лева. Това е застрашаващо съществуването на видинската болница. Лекарите получават по 750 лева. Предстои да се закрие неврологията в болницата тук. Поздравявам ви, че ги подкрепихте по време на техните протести, но още нямаме резултат. Болницата е в трагично състояние. В приемната хората се оплакаха, че ръководството пилее пари и не прави нищо, за да подобри условия. Така че, гражданите на Видин трябва да се изправите отново и да си защитите правата,“ каза още Манолова.

Тя обяви, че „Изправи се.БГ“ тръгва в страната, за да организира клонове на гражданската платформа навсякъде и за нея е знаково, че първият местен клон на сдружението се открива именно във Видин.

В гражданската платформа от Видин, като партньори, се включват гражданските организации „Активно общество“, „Аз Обичам Видин“ и движение „Днес“.

ВИДИН ВЕСТ ТВ ПРЕДАДЕ НА ЖИВО СРЕЩАТА С ГРАЖДАНИТЕ…

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder