Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Джонсън започва седмицата с рокади в кабинета

Джонсън започва седмицата с рокади в кабинета

Британският премиер Борис Джонсън ще започне седмицата след изборната си победа с размествания в кабинета. Седмица, в която депутатите ще се завърнат на работа във вторник, новата парламентарна сесия ще бъде открита официално с традиционната реч на кралицата в четвъртък, а в петък ще бъде внесено законодателството за Брекзит,предаде Дарик. Очаква се Борис Джонсън да използва внушителното си мнозинство от 80 места в Камарата на общините и да изгради възможно най-добрия екип, за да извади Обединеното кралство от ЕС на 31 януари. Очакванията на този етап са, че няма да станем свидетели на големи рокади, но някои депутати могат да получат големи повишения след изявите им в предизборната кампания, докато други бъдат понижени заради сериозни гафове. В категорията на последните попада и един от най-изявените брекзитиери – лидерът на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, който изчезна от сцената след неадекватните му коментари за големия пожар в „Гренфел тауър“ в Лондон.
Други застрашени са министърът на търговията Лиз Тръс и министърът за Северна Ирландия Джулиън Смит – верен съюзник на Тереза Мей, който беше изолиран по време на кампанията. Бившият министър на отбраната Пени Мордант обаче може да се завърне на бял кон като награда за това, че подкрепи сделката за Брекзит на Джонсън, след като стана премиер. Тя беше уволнена от Джонсън, защото подкрепи другия основен претендент за лидер на торите Джеръми Хънт, но за оказаната впоследствие подкрепа се очаква тя да бъде възнаградена. Хора като Майкъл Гоув и заместник министърът на финансите Риши Сунак също могат да очакват големи повишения заради отличните им медийни изяви в кампанията.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder