Топ вести
03.12.2023 - Програма за отбелязване на Коледните и Новогодишни празници във Видин
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
Двама стипендианти на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД с отличие за академични постижения

Двама стипендианти на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД с отличие за академични постижения

Благодарение на научните академични постижения и успехи, двама от стипендиантите на АЕЦ „Козлодуй” се наредиха сред носителите на Националния приз „Студент на годината”. Голямата награда бе връчена на Иван Маринов, следващ топлоенергетика и ядрена енергетика в Технически университет – София,предеде BulNews. Той я получи от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на официална церемония, която се състоя в Националния студентски дом в София. В категория чуждестранен студент,наградата се присъди заслужено на Симона Митева от Щип – Северна Македония.Тя също учи бакалавърската програма по топлоенергетика и ядрена енергетика на ТУ – София. Наградените имат стипендиантски договор с атомната централа от 2018 г.
По време на събитието бяха раздадени годишни награди за докторант, за студент с българско гражданство, обучаващ се извън страната, както и отличия в общо десет категории, обхващащи всички научни направления, развивани от висшите учебни заведения у нас. На церемонията присъстваха председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, представители на законодателната и изпълнителната власт, експерти, учени и други гости. Инициативата се организира за тринадесети пореден път от Националното представителство на студентските съвети и се провежда под патронажа на министъра на образованието Красимир Вълчев. Целта на тази инициатива е, студентските постижения да се популяризират сред обществеността. Отличните резултати на стипендиантите на атомната централа доказват, че осигуряването на подкрепа по време на обучението е допълнителен стимул, който мотивира младежите за професионална реализация в сферата на ядрената енергетика. По този начин се гарантира необходимото високо ниво на подготовка на техническите експерти, които ще работят по време на дългосрочната експлоатация на ядрените блокове на АЕЦ „Козлодуй”.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder