Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
Как да организираме покупката на коледни подаръци

Как да организираме покупката на коледни подаръци

Не е тайна, че по време на празниците хората са склонни да похарчат доста средства.
Само тази година средно статистическият българин планира да похарчи между 400 и 600 лева за подаръци. Ето защо контролът на коледните разходи и придържането към определен бюджет е толкова важно. В противен случай рискуваме да помрачим празничното си настроение.
За целта трябва да отделите време за внимателно планиране и определяне на бюджета за коледните подаръци, за да не се окаже, че сте се увлекли с разходите. Не позволявайте това да ви се случи. Ето нашите основни съвети как да избегнете излишните разходи по време на празниците, но и да бъдете подготвени с подарък за всеки.

Придържайте се към бюджет за коледни подаръци
Бюджетирането може да не изглежда много забавно, особено около празниците, но гледайте на това като на творческо предизвикателство. Често внимателно планираните подаръци, които не са толкова скъпи, се оказват много по-смислени от по-скъпите, но необмислени покупки.
Вземете предвид идеите, подсказани от членовете на семейството и приятелите, когато съставяте своя бюджет. Добре е да установите лимит за всеки подарък, ако имате голямо семейство или искате да зарадвате повече приятели.
Използвайте колените намаления и започнете пазаруването по-рано. Ако започнете да купувате подаръците два-три месеца преди Коледа, това може да направи празничния сезон по-малко стресиращ. Заделянето на определена сума всеки месец също може да улесни съставянето на бюджета.
Съставете списък за коледните подаръци
Друг важен аспект на спестяването на пари през празничния сезон е да планирате предварително покупките на коледни подаръци.
Ако пазарувате рано, не забравяйте да направите списък на това, което сте взели, за кого е и какво все още трябва да купите. Не искате в крайна сметка да купите три подаръка за един човек и нито един – за друг. Можете също така да планирате чрез сравняване онлайн, това е сигурен начин да намалите разходите си.
Ако вече сте готови с подаръците за семейството и приятелите и все още имате неизразходван бюджет, можете да се подсигурите срещу „неприятни“ коледни изненади.

Купете един – два допълнителни подаръка
По време на празничния сезон е възможно в последната минута да Ви поканят на приятелско събиране или дори импровизирано парти в офиса. Може да се окаже, че трябва да носите малък подарък на тези партита и тези допълнителни, неочаквани коледни подаръци могат да създадат излишен стрес какво да изберете.
Можете да се подготвите за това като купите един или два случайни подаръка, които можете да дадете в замяна, когато получите неочакван подарък или неочаквано ви поканят да присъствате на парти. Картичките са чудесно решение в такъв случай, но бихте могли да се погрижите да имате и хубава бутилка вино или друг малък подарък за домакинята.
Ако не сте се погрижили навреме за подаръците и в последния момент се окаже, че парите не ви достигат, винаги можете да потърсите оферти за бързи кредити до 5000 лева.

Платена публикация

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder