Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
Една по-различна Коледа на деца с увреждания в Мездра

Една по-различна Коледа на деца с увреждания в Мездра

Дни преди Коледа Български мотористи „Кан Аспарух 681”, техни приятели от групата „Магистрални прасета“ и самодейци от градското читалище подариха една по-различна и незабравима Коледа на децата и младежите от Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания в Мездра.
В предпразничния 21 декември десетки рокери от Мездра, Враца, Ботевград, Етрополе, София и други краища на България, пременени в костюми на Дядо Коледа и придружавани от Снежанка, се събраха пред новата Клубна къща „Онгъл“ на „синовете на вятъра“ в Мездра на общинския кооперативен пазар,съобщи пресцентъра на Общината. Пъстрото шествие от мотористи направи почетна обиколка на града, след което се отправи към специализираната социална институция, където се състоя коледно тържество. Фолклорно-музикална програма в двора на бившия Дом за деца и младежи с умствена изостаналост „Вяра, Надежда и Любов“ изнесоха Ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководители и хореограф Мирослав Аспарухов и талантливата подрастваща певица Елизабет Виталиева. Водещ на събитието бе Данаил Димитров, преподавател по история и цивилизация в СУ “Иван Вазов“, който припомни традициите, обредите и обичаите, свързани с предстоящия голям християнски и народен празник. В разгара на тържеството рокерите изненадоха приятно децата и младежите в риск с коледни подаръци, предимно лакомства, след което – за тяхна голяма радост – им позволиха да се качат мотоциклетите и дори повозиха някои от тях. Благотворителната инициатива бе запечатана в снимки за спомен и видеоматериали. „Много хора с големи сърца се отзоваха и развеселихме целия град, но най-вече зарадвахме децата и със сигурност направихме Коледата им различна и незабравима!“, написаха по този повод в социалната мрежа организаторите от Български мотористи „Кан Аспарух 681”.
„Толкова е лесно да накараш някого да се усмихне, да те прегърне, виждайки те за първи път… Толкова е лесно да накараш някого да те попита: Ще дойдете ли пак?“, сподели от своя страна един от мездренските рокери.

СНИМКИ:Община Мездра

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder