Петър Цолов извади Господния кръст от ледените води на Стакевска река, край с. Горен Чифлик (Снимки)

Петър Цолов извади Господния кръст от ледените води на Стакевска река, край с. Горен Чифлик (Снимки)

По традиция, тържествата по повод Богоявление /Йордановден/ се организират ежегодно от Видинска света митрополия, община Белоградчик и кметство с. Чифлик, информират от пресслужбата на община Белоградчик.
И тази година отбелязването на кръщението на Господ Исус Христос започна със Света Литургия и Велик Богоявленски водоствет, отслужени в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“.
Негово Високоблагоговейство Свещеноиконом Рафаил – Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, хвърли Стакевска река, край с. Горен Чифлик във водите на Стакевска река край с. Горен Чифлик, а в надпреварата за изваждането му тази година участваха шестима души.
Петър Цолов извади Господния кръст от ледените води на реката и тази година. Той е ветеран в ритуала – участва за десети път, а победител е за осми.
Антон Трифонов – заместник кмет на община Белоградчик и кметския наместник на с. Чифлик Савина Спасова честитиха празника на всички присъстващи, поздравиха победителя и участниците в ритуала и ги наградиха с парични премии и грамоти. Всички се почерпиха за здраве с домашно приготвена баница и червено вино.


Снимки7Община Белоградчик

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder