Студент извади кръста в Лом, дарява наградата си на болницата (Снимки)

Студент извади кръста в Лом, дарява наградата си на болницата (Снимки)

26-годишният Симеон Алексиев извади кръста от ледените води на Дунав и дари паричната си награда от 100 лв. на общинската болница „Св. Николай Чудотворец“, съобщиха от пресцентъра на града.
Младият мъж за втора поредна година хваща христовото разпятие и прави дарение. През 2019 г. Симеон дари спечелените пари на НЧ „Постоянство 1856“. „Пожелавам здраве, късмет и успех на всички мои съграждани!“ – каза победителят в надпреварата, в която участваха още осем младежи. Симеон Алексиев следва задочно и работи.
„На 6 януари Православната църква чества един от най-големите християнски празници – Богоявление, известен още като Йордановден. И ние, ломчани, по традиция на този свят ден се събираме на брега на река Дунав, за да участваме в този свещен ритуал и да си пожелаем да сме здрави и силни, годината да бъде плодородна, да е мирна и благодатна за всички нас. И нека Бог да бди над всички вас и вашите семейства. От все сърце ви пожелавам добро настроение и надежда за здраве и успехи през Новата година! Бог да пази България и Лом!“ – каза кметът д-р Георги Гаврилов. Гости на ритуала бяха и народният представител от 12 МИГ-Монтана Димитър Аврамов, председателят на Общинския съвет Христина Христова, зам.-председателят Надя Петрова и зам.-кметовете на Община Лом.
Тържествен богоявленски водоствет за здраве и благополучие на ломчани отслужиха отец Нестор и отец Николай.


Снимки: Община Лом

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder