Превозвачите се договориха с Борисов, ясно е и кога влиза в сила тол системата

Превозвачите се договориха с Борисов, ясно е и кога влиза в сила тол системата

Приключи срещата на министър-председателя Бойко Борисов с превозвачите, в която участие взеха представители на Конфедерацията на автобусните превозвачи, на Съюза на международните превозвачи, на Камарата на автомобилните превозвачи в България, на Националното сдружение на българските превозвачи, на Националния таксиметров синдикат, на АЕБТРИ и на Камарата на автобусните превозвачи, предаде Novini.bg.

На изявление пред медиите бе обявено, че националният протест, който бе насрочен за 13 януари, на този етап се отменя заради постигнатото разбирателство с правителството по отношение на тол системата, която влиза в сила от 1-ви март.
Представителите на превозвачите, съобщиха че след срещата им с премиера Борисов са получили уверение от негова страна, че в най-кратки срокове ще бъдат изпълнени техните изисквания. Предстоят преговори относно изграждането на тол системата за автобусния и транспортния бранш, постигнати са договорки относно законовите рамки и още през следващата седмица ще започнат работа.
,,Тол системата ще заработи от 1-ви март и през следващите три месеца ще се анализират данните. Премиерът разбра нашите аргументи за обхвата и тарифите и ако след три месеца приходите от търговската експлоатация са такива, каквито очакваме, ще продължим да работим по този модел. Ако обаче числата излязат други, тогава ще разговаряме за актуализация на новите тарифи. Нашите изисквания бяха приети от правителството“, допълни още Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder