Окръжна прокуратура – Монтана осъди мъж на десет години „лишаване от свобода“ за опит за убийство

Окръжна прокуратура – Монтана осъди мъж на десет години „лишаване от свобода“ за опит за убийство

Десет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на подсъдимия, обвинен от Окръжна прокуратура – Монтана, за извършен от него опит за убийство – престъпление по чл. 115, вр. чл. 1 от НК.

Подсъдимият живеел в с. Громшин, област Монтана, с майка си. Не работел, злоупотребявал с алкохол.
Около обяд на 01.04.2019 г. мъжът се срещнал с негов познат в питейно заведение в селото, където двамата консумирали алкохол. Помежду им нямало напрежение, разговаряли по обичаен начин, след което се разделили.
Не след дълго подсъдимия дошъл в дома на неговия познат с бутилка бира. Продължили да говорят и да пият на двора. Повлиян от употребения алкохол, подсъдимият започнал да се изнервя и да се заяжда, като в един момент поискал от познатия си, да му даде пистолета си. Било му отговорено, че оръжието отдавна е предадено в полицията. След като взел от стопанина скоч-лента, подсъдимия започнал да връзва с него ръцете на мъжа, без да дава обяснения за действията си. Внезапно подсъдимият извадил от панталона си голям метален нож и нанесъл с него силен удар в областта на шията на жертвата.
Пострадалият започнал да се бори с нападателя, за да се защити, след което побягнал извън двора, като обилно кървял. Стигнал до намиращата се наблизо сграда на кметството, където паднал безпомощен до оградата. Свидетел повикал медицинска помощ и полиция.
Междувременно нападателя влязъл в къщата на пострадалия и укрил ножа под възглавница в една от стаите. След това се качил в автомобила си, и управлявайки с висока скорост, напуснал селото. В гр. Криводол претърпял катастрофа, при която колата му се ударила в ограда на жилищен имот. Там бил задържан от полицейски служители, след което спрямо него започнали следствените действия.
Потърпевшият бил транспортиран до МБАЛ гр. Монтана, където претърпял няколко животоспасяващи хирургични операции. Според извършената съдебно-медицинска експертиза, прободното нараняване, проникнало в гръдната му кухина е застрашило живота му.

Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder