Спецакция във Видинско, петима са задържани (Снимки)

Спецакция във Видинско, петима са задържани (Снимки)

Специализирана полицейска операция се проведе на територията на село Арчар. Петима са задържани, образувани са пет досъдебни производства и пет преписки.

Това съобщиха от ОДМВР-Видин.
Действията са осъществени от служители на РУ-Видин, участък „Арчар”, Пътна полиция–Видин и Зонално жандармерийско управление-Монтана, под надзора на Окръжна прокуратура-Видин.
На 19 февруари, за времето от 9 до 18 часа, служителите на реда проведоха специализирана операция за противодействие на битовата престъпност на територията на село Арчар, общ. Димово. Полицейските действия бяха осъществени под надзора на видинската прокуратура.
Униформените провериха 193 души (от тях 20 лица от криминалния контингент) и 142 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения съставиха 22 акта и 14 фиша.
В хода на операцията са образувани пет досъдебни производства и пет преписки. Две от досъдебните производства са образувани за незаконно държане на културно-исторически ценности, а три за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Заведени са четири преписки за съхранение на незаконно добита дървесина и една по чл.234 от Наказателния кодекс.
С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани петима местни жители.
Разследващите иззеха част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред; четири антични монети и металотърсач; 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход и нарязан тютюн без бандерол.
Работна среща с Боряна Георгиева – кмет на Арчар, проведоха комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“, главен инспектор Мирослав Милков – началник на РУ-Видин, главен инспектор Малин Ницов – началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и главен инспектор Деян Цолов – началник на полицейския участък в селото. Между полицията и кметството комуникацията е постоянна, подчерта Боряна Георгиева. Тя изрази готовност, в рамките на възможностите на местната власт, да съдейства на служителите на реда по въпросите, свързани с опазването на обществения ред, сигурността и спокойствието на жителите на селото.


СНИМКИ:МВР-ВИДИН

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder