Топ вести
Враца бе домакин на семинар, посветен на медиацията (Снимки)

Враца бе домакин на семинар, посветен на медиацията (Снимки)

Община Враца бе домакин на информационен ден, посветен на медиацията, с участието на експерти от Националната асоциация на медиаторите /НАМ/ и Институт за решаване на спорове, съобщиха от сайта на общината.

Събитието бе открито от секретаря на местната администрация – Нина Дакева, която заяви, че подобен тип форуми са изключително полезни не само за гражданите, но и за представителите на бизнеса. „Медиацията е лесен и достъпен способ за постигане на взаимно изгодно споразумение между страните, в рамките на съдебното производство или извън него. Много често ни се случва да участваме в разрешаването на спорове или конфликтни ситуации между граждани, представители на бизнеса или администрацията. От професионалния ми опит до момента, знам, че при разрешаването на спорове е много важно да има добра комуникация, тъй като така заинтересованите страни търсят най-правилното решение на конкретния казус“ – добави още Дакева.
Адвокат Бакалов от НАМ представи постигнатите резултати от Асоциацията и разясни приложението на медиацията в България. Председателят на УС на Института за решаване на спорове – проф. д-р Добринка Чанкова благодари на кмета Калин Каменов и представителите на Районния съд в града за ползотворната работа и заяви, че Враца има перспективите за създаването на Център по медиация.
В рамките на встъпителния панел бяха връчени сертификатите на първите медиатори от града, които могат да съдействат на обществеността при разрешаването на спорове.
В информационния ден участие взеха ученици, представители на бизнеса, както и юристи.
Събитието се организира от Община Враца, Районния съд, Национална асоциация на медиаторите и Институт за решаване на спорове.


СНИМКИ:ОБЩИНА ВРАЦА

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder