До кога могат да подават фирмите годишна данъчна декларация?

До кога могат да подават фирмите годишна данъчна декларация?

Годишните данъчни декларации за корпоративен данък за 2019 година се подават само по електронен път до 31 март.

До момента в офис Видин своите годишни декларации са подали 525 фирми, информира Милена Борисова гл. експерт в ИРМ „Видин“.
От НАП напомнят, че е важно фирмите да следят съобщенията, които връща информационната система на НАП след приемането и обработката на подадените декларации по електронен път. При констатирани грешки и/или несъответствия всички клиенти имат срок в който трябва да направят корекция на подадените данни.
Дружествата, коите не са извършвали дейност няма да подават годишна данъчна декларация за 2019 година, това обаче не означава че те са освободени от подавате на информация в Националния статистически институт и в Агенцията по вписванията.
През 2020 година продължава да функционира изграденият от НСИ и НАП единен вход за подаване на годишните отчети за дейността, т.е. фирмите могат да подадат годишния си отчет за дейността на едно място. Годишен отчет за дейността може да бъде подаден по електронен път чрез електронен подпис или ПИК на НАП в Информационната система „Бизнес статистика“ на Националния статистически институт. Подаването на годишния отчет следва да е приключило преди подаване на годишната данъчна декларация, защото неговият входящ номер се посочва в данъчната декларация.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder