Петима арестувани във Видинско по време на спецакция срещу битовата престъпност (СНИМКИ)

Петима арестувани във Видинско по време на спецакция срещу битовата престъпност (СНИМКИ)

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, проведена под надзора на Окръжна прокуратура – Видин, се проведе в село Черно поле, общ. Ружинци.
Образувани четири досъдебни производства и една преписка; задържани са петима местни жители; съставени 18 акта за установени административни нарушения, съобщават от МВР-Видин.

В спецакцията участваха служители от ОДМВР-Видин и РУ-Белоградчик, и пет екипа жадрамерия от Монтана.
По време на акцията, при проверки на четири адреса в селото полицаите констатираха неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.
По случаите са образувани четири досъдебни производства.
В РУ-Белоградчик е заведена и една преписка за извършена кражба на вещи от частен имот. Полицейски служители установиха откраднатото в дома на криминално проявен и осъждан мъж от селото.
В хода на операцията, с полицейска мярка за срок до 24 часа, са задържани петима местни жители.
Два контролно-пропускателни пункта бяха ситуирани на входно-изходните точки на Черно поле, униформените служители провериха 74 моторни превозни средства и 139 лица (10 от тях – криминален контингент). За констатираните нарушения в селото, полицаите съставиха общо 18 акта – по Закона за българските лични документи, Закона за гражданската регистрация и Закона за движението по пътищата, и връчиха пет електронни фиша. Съставен е и акт на водач, засечен да шофира след употреба на алкохол – дрегерът отчел 0.88 промила.


СНИМКИ:МВР-ВИДИН

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder