Жертвите на COVID-19 у нас вече са пет, над 300 вече са заразени

Жертвите на COVID-19 у нас вече са пет, над 300 вече са заразени

55-годишен мъж е починал тази сутрин в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград. Това заяви за БТА директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев.
По първоначална информация мъжът е настанен в болницата преди ден в тежко състояние, с дихателна недостатъчност. Включен е на апаратно дишане, но тази сутрин е починал. Мъжът е дал положителна проба на бързия тест за коронавирус, като е изпратен материал за изследване в столицата, сподели още д-р Митев. Резултатите от втория тест все още не са излезли.
Информацията, която даде директорът на МБАЛ – Благоевград е, че мъжът е от Разлог и е работил на лифта в Банско. В момента от Регионалната здравна инспекция събират информация за починалия.

В реанимация от коронавирус се лекуват още майка и дъщеря.

Припомняме, че днес по-рано почина 64-годишна жена, която е била на лечение в „Пирогов“.

Иначе двете жени, настанени в многопрофилната болница в Благоевград за лечение на COVID 19, са преместени в реанимация, каза още д-р Огнян Митев. До вчера пациентките са били в инфекциозното отделение, но следобед състоянието им се е влошило и това е наложило преместването. И двете са с пневмонии и затруднено дишане, заради което са преместени в интензивното отделение, допълни директорът на лечебното заведение.

Жените са от разложкото село Горно Драглище и са майка и дъщеря. По-възрастната жена е на 76 години, а по-младата – на 54, информира директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. По-младата жена е работила в София, но преди две седмици се е прибрала в Горно Драглище. Установени са контактните лица, взети са проби и се очаква днес или утре да бъдат готови резултатите, посочи още д-р Калоянов.

Вчера е изписан 78-годишният англичанин, който беше настанен в инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград също за лечение на коронавирус. Възрастният мъж даде положителна проба за COVID-19, но при него заболяването не протече тежко, посочи д-р Калоянов.

,,Имаше температура, лека едностранна пневмония, която вече е излекувана“, допълни той. След изписването на възрастния мъж от лечебното заведение, той е прибран с линейка обратно в Банско, където от две години живее.

,,Предстои да остане под карантина в следващите тридесет дни“, каза още д-р Калоян Калоянов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder