Заразените от COVID-19 у нас, станаха 412

Заразените от COVID-19 у нас, станаха 412

Коронавирусът стигна и Русе, заразените станаха 412. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин в 8:00 часа.
Става въпрос за мъж от Русе, който се е прибрал от Австрия. Там той е работил в ски курорт. Излекуваните са общо 20. Средната възраст на заразените е 46 години. Общият брой на хоспитализираните в страната е 146 души, от тях 14 са в интензивно отделение. В Кюстендил също има интубиран.
За вчерашния ден има 33 души дали положителна проба. 23-ма от тях са хоспитализирани. В София случаите за денонощието са 21. Има двама нови хоспитализирани в „Света Анна“ ,19 в Александровска болница, в „Софиямед“ – 1, в „Пирогов“ – трима, в МВР – един.
„В Пловдив има военнослужещ, който е интубиран и е в тежко състояние“, обяви Мутафчийски.
„Приемат в болница депутата Хасан Адемов, за който стана ясно, че е дал положителна проба за коронавирус“, каза генарал-майор Венцислав Мутафчийски, който отказа да коментира състоянието на народния представител, защото не е упълномощен от него.
От думите му стана ясно, че журналистите, работещи в Народното събрание ще бъдат тествани по списък,който ще бъде предоставен от председателката Цвета Караянчева.
Член на екипа на ВМА е дал съмнителна проба за коронавирус, стана още ясно от думите на Мутафчийски.
Регистрираните случаи по административни области са както следва: Бургас – 2, Варна – 3, Пловдив – 2, Добрич – 2, Стара Загора – 1, Хаскво – 1, Сливен – 1, Кърджали – 1, Русе – 1, Перник – 1.
Генерал Мутафчийски коментира и теорията, според която в страните, в които населението е ваксинирано с БЦЖ ваксина дават по ниска смъртност. „Има теории за БЦЖ. Сега ще следим Източна и Западна Германия“, каза професорът, според който засега това е факт в Източна Германия.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder