669 са случаите на коронавирус в България

669 са случаите на коронавирус в България

21 нови заразени с коронавирус има за последното денонощие.

т тях десет са приети в болница. Спрямо справката от вчера към 17 часа на Министерството на здравеопазването новите случаи са 8.

Така общо заразените от коронавирус у нас стават 669, а увеличението за 24 часа е 3.2%.

Активните случаи към 12 април са 577. 35 души има в интензивни отделения. 230 са общо в болници, като 147 са в София.

28 са починалите българи, като от тях 15 са мъже и 13 са жени. Средната възраст на смъртните случаи е 56 години.

68 са излекуваните до момента. Няма регистрирани нови случаи сред медицински лица.

Венцислав Мутафчийски коментира накратко заповедта за второ затваряне на пазарите заради неспазването на мерките. Те ще бъдат отворени за три дни – от понеделник до сряда, след което се затварят за неопределено време. Мутафчийски отказа да отговаря на въпрос какво е наложил този обрат в позицията на властта.

„Нашите сънародници не са дозрели за половинчати мерки“, отсече шефът на Оперативния щаб и постави акцент върху спазването на мерките. Той призова да не се съсредоточаваме само върху църквите и храмовете, въпреки че отново прикани да не се ходи на празничните литургии. Венцислав Мутафчийски се тревожи от това, което се вижда да се случва извън храмовете. „Това е нашата тревога“, заяви Мутафчийски.

Относно изследването по метода на пуловете ген. Мутафчийски обясни, че такова се прави вече от две седмици, следвайки опита на Израел. Този вид изследване има надеждност до 5 човека. В момента има над 20 хиляди теста в държавните болници.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder