Красимир Янков: Сега е времето да се осъзнаят грешките в сектор „Земеделие“

Красимир Янков: Сега е времето да се осъзнаят грешките в сектор „Земеделие“

„Очаквам поука от кризата. Необходима е политика на помощ от държавата към малките и средните стопанства, за да бъдат устойчиви.
Това трябва да се осъднае, когато в условията на криза ще разчитаме задоволяването с хранителни стоки да стане основно от местно производство.
Това заяви в Народното събрание депутатът от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. Той изрази безпокойство, че заради ограничителните мерки към пазарите, традиционни наши стоки няма да могат да стигнат до потребителите, а производителите им ще загубят, защото продуктите са нетрайни.
Красимир Янков обясни, че има добри практики, които могат да бъдат приложени у нас, като стандарт за свежи продукти, който да бъде прилаган не само за времето на извънредното положение.
Народният представител беше категоричен, че е необходима политика на приобщаваща икономика в земеделието, насочена към устойчиви малки и средни стопанства, които да са гръбнак на производството на хранителни стоки.
„Трябва да имаме цели, зад които да се обединим – приемлива цена на продукцията и без прекалено високи посреднически надценки“.
Освен това трябва да има механизъм – регламент, с който да се гарантира справедлива цена за производителя и приемлива за потребителя за качеството, което иска, добави народният представител от левицата.
„Призовавам ви: Спрете с имитацията на загрженост! Хората ще разберат истинската щета, която им е нанесена от наложените рестриктивни мерки, заради извънредното положение. Сега е времето да се осъзнае, какви грешки са допуснати в сектор „Земеделие“, те да бъдат осмислени и да има общо виждане и консенсус за бъдещето на сектора – гръбнак на икономиката ни“, заключи Красимир Янков.

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder