133 са заразените с COVID-19 във видинско, двама от медицинския персонал на болницата са излекувани (Новините на Видин Вест в 18:00 часа) )

133 са заразените с COVID-19 във видинско, двама от медицинския персонал на болницата са излекувани (Новините на Видин Вест в 18:00 часа) )

Сред заразените са и две деца на 10 и 11 години, които са били контактни с родителите си.

Днес са взети проби за наличие на коронавирус на всички домуващи от Дома за възрастни хора в Кула. Резултатите се очакват в следващите дни. Междувременно две сестри от медицинския персонал вече са излекувани. Така от 40 заразени, броят им намаля на 38 души.
Продължава изследването и на останалите два центъра във Видин, чиито управител е един и същ и е с положителна проба за коронавирус. Към момента състоянието на заразените в единият център 13 души е добро, каза за Видин Вест заместник кметът на Видин – Борислава Борисова.

Ситуацията се усложнява в Орешец, където в Дома за стари хора заразените станаха 24 души, единият от тях е с висока температура и ще бъде транспортиран в болницата за лечение.

Двама, дали положителни проби за COVID-19 oт социалната институция – починаха. Така общия брой на смъртните случаи в областта стана шест.

ВИЖТЕ И ОСТАНАЛИТЕ АКЦЕНТИ…

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ
В предаването са използвани кадри на BULGARIA ON AIR.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder