Държавен куклен театър – Видин отново отваря врати на 13 юни

Държавен куклен театър – Видин отново отваря врати на 13 юни

Държавен куклен театър – Видин отново отваря врати на 13 юни
Кукленият театър във Видин ще изнася представления за деца всяка събота
На 13 юни, събота, от 11:00 ч. Държавният куклен театър във Видин ще представи пиесата „Вълкът и седемте козлета“.
Артистите от видинския куклен театър, подобно на колегите си от цял свят, бяха принудени да прекратят дейността си за три месеца заради пандемията от Covid -19. За радост на публиката, със заповед на министъра на здравеопазването, от 1 юни театралните представления отново са разрешени при капацитет от 30 % от местата в залата и спазване на определени противоепидемични мерки.
Екипът на ДКТ – Видин е подготвил една по-различна програма през този нетрадиционен летен театрален сезон. Всяка събота от 11:00 ч. малки и големи ще имат възможност отново да се пренесат във вълшебния свят на приказните кукли. Подобна ежеседмична програма не е имало през последните няколко години и съставът на театъра се надява, че публиката ще бъде удовлетворена, а културният афиш на града – обогатен още повече.
Първото представление, което малчуганите ще могат да видят на 13-ти е „Вълкът и седемте козлета“. Следват „Маша и мечокът“ на 20-ти и „Дядовата ръкавичка“ на 27-ми. Билетите могат да се закупят предварително на място във фоайето на театъра – ул. „Пазарска“ 4 с работно време от понеделник (08.06) до петък между 10:00 ч. и 13:00 ч.
От театъра напомнят, че маските за възрастни са задължителни. Преди представленията на входа ще са осигурени дезинфектанти, а също и маски, в случай че някой е пропуснал да донесе своя. Местата ще са предварително разпределени, така че да се спазват изискванията за намален капацитет и безопасно разстояние.
Държавен куклен театър – Видин очаква с нетърпение първата си среща с публиката след изолацията на 13 юни, точно в 11:00. Подробна информация за програмата можете да откриете на Фейсбук страницата на театъра.

Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder