Топ вести
Община Видин награди призьори в екоконкурса „Старопрестолен Видин“ (Снимки)

Община Видин награди призьори в екоконкурса „Старопрестолен Видин“ (Снимки)

Традиционната изява се организира повече от двадесет години от Туристическо дружество в града по повод 22 март – Световен ден на водата, със съдействието на много организации и институции.

Тази година събитието се проведе по-късно заради извънредната обстановка, свързана с COVID-19. Борислава Борисова приветства организаторите и участниците с думите: „Убедена съм, че с общи усилия можем да допринесем много за решаването на глобалния проблем със замърсяването на нашата планета и да бъдем загрижени за опазване чистотата на околната среда. Затова ви призовавам към активност и отговорно отношение“. Тя връчи грамоти и награди, осигурени от Община Видин, на трима от включилите се в конкурса, съобщават от пресцентъра на областния град.

Наградата „Златен рог“ (Видински Оскар), изработен от скулптура Ставри Калинов отиде при дългогодишния учител в СУ „Любен Каравелов“ Зоя Младенова. Специалната награда на кмета д-р Цветан Ценков бе присъдена на видинчанина, който от 40 години живее в гр. Тчев, Северна Полша – Емил Георгиев, отличие получи и десетокласничката от Арт школа в гр. Попово Ивайла Петрова – за рисунката си „Стамбол капия“.
Директорът на Агенцията за регионално развитие и Бизнес център Евтим Стефанов бе награден със сертификат на името на феномена-алпинист Атанас Скатов.
Отец Илия от Видинска Света митрополия връчи отличие на Мария Владиславова, уч. XI кл. в ГПЧЕ „Йордан Радичков“, по повод 150 години от учредяването на Българската екзархия. Златни дипломи, сребърни грамоти с рубин, предметни награди и сертификати бяха присъдени и в редица други категории.
На церемонията отличиха още Мис и Мини мис „Екология“, Мис „Тийнейджър“ и Мис „Екостудент“ 2020.
По време на събитието беше представена фотоизложба №1488 на Богомил Петров.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder