Топ вести
Първо представление на сцената на обновения видински театър (Снимки)

Първо представление на сцената на обновения видински театър (Снимки)

С премиерата на комедийния спектакъл „Извънредно положение“ бе открита символично реставрираната сграда на Общинския драматичен театър „Вида“.

Постановката „Извънредно положение” показва един по-различен поглед към епидемичната обстановка заради COVID-19 и изпълнени с много хумор ситуации. В нея играят Дейвид Славчев-директор на театъра, Николай Янев, Вероника Ханджиева и Иван Рангелов.
С оглед спазването на противоепидемичните мерки, залата бе пълна на 50% от капацитета си.
Сградата на театъра е построена през 1891 г. и е първата в България, предназначена специално за театрални представления. Тя е паметник на културата от местно значение. В края на месец май тази година приключиха ремонтните дейности – консервация, реставрация и експониране, извършени със средства, които бяха отпуснати с Постановление на Министерски съвет в края на 2017 г.

На представлението присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-министърът на културата Румен Димитров, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, представители на държавни и културни институции, съобщават от Община Видин. Директорът на видинския театър Дейвид Славчев поздрави гостите и зрителите преди началото на постановката и покани кмета на Общината за кратко приветствие. Д-р Ценков изрази удовлетворението си от факта, че се поставя едно хубаво ново начало в напълно обновената сграда, с прекрасен актьорски състав и млади попълнения. Той подчерта значението, което драматичният ни театър има за развитието на културата във Видин и пожела „на добър час”.
От името на Боил Банов, министър на културата, Румен Димитров поднесе поздравителен адрес на директора на видинския театър. „Вярвам, че публиката ще се радва наравно с Вас на реставрираната с подкрепата на Министерския съвет сграда, на новия облик, възвръщащ автентичния блясък на една от емблемите на творческото начало във Видин” – пише в адреса.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder