Топ вести
Сравнително по-малко заразени с коронавирус у нас, през последното денонощие, но и PCR тестовете са по-малко

Сравнително по-малко заразени с коронавирус у нас, през последното денонощие, но и PCR тестовете са по-малко

В сравнение с последните седмици за последното денонощие има доста по-малък брой новозаразени с новия коронавирус. 63 са последните положителни проби, но и направените PCR теста са три пъти по-малко. За изминалите 24 часа са направени 923 проби. Това сочат данните в Националната информационна система.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 5; Варна – 2; Велико Търново – 2; Габрово – 1; Кюстендил – 9; Пазарджик – 5; Пловдив – 5; Сливен – 1; Смолян – 4; София област – 6; София град – 23.

Случаите на Covid-19, потвърдени в България към момента, са общо 5740. От тях 2579 са активни. 2915 са излекуваните лица, 17 от които са регистрирани през изминалото денонощие.

458 са пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 28 от тях се намират в интензивни отделения и клиники.

Националната информационна система показва, че у нас коронавирусна инфекция е потвърдена при 448 лица-медицински служители. Два нови случая на лекар и медицинска сестра са установени през последните 24 часа.

Припомняме, потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 216, като 192 от тях вече са излекувани. 20 лица, положителни за COVID-19, са
починали. Активните случаи са 4, като 3 лица са на домашно лечение и 1 е в болницата в Лом.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder