Извънредно! Бойко Борисов е готов да подаде оставка

Извънредно! Бойко Борисов е готов да подаде оставка

Не съм Радев – да се радвам, когато хората се бият по улицата, заяви лидерът на ГЕРБ на Националната конференция на партията.
„Ще продължа разговорите с коалиционните партньори и ще им предложа вариант, включително такъв – аз да си тръгна и да продължи правителството“, заяви премиерът Бойко Борисов пред делегатите на Националната конференция на ГЕРБ.„Правителството може да остане, да има парламент, а тези, които са водачите на протестите, да дойдат да кажат как го виждат и те. Имаме всякакви варианти“, каза Борисов.
„Какъв ни е проблемът със служебно правителство? Никакъв! Но без Народно събрание не може да се обявява извънредно положение, ако пандемията нарасне. Не могат да се вземат заеми, ако икономиката закъса. Не могат да се променят закони. Ако се открие лечение или ваксина, Народното събрание е това, което може да позволи на здравния министър да проведе търгове. Без НС няма да има бюджет за 2021 г.”, каза Борисов. 
На форума присъстват министри, кметове, депутати, евродепутати и областни управители от партията. 
 „ГЕРБ направи за 10 години магистрали и метро, за да има сега какво да блокират протестиращите”, иронизира опонентите си премиерът.
„Преди нас нямаше какво да блокират, защото нямаше. Сега ги блокират. Сега могат да отидат да си играят с метрото. Има какво да блокират, има какво да спират“, заключи Борисов.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder