Приключи първото издание на Summer Vibes Festival Vidin 2020 (Видео+Снимки)

Приключи първото издание на Summer Vibes Festival Vidin 2020 (Видео+Снимки)

Първото издание на Summer Vibes Festival Vidin 2020 се проведе в Крайдунавския парк, в близост до средновековната крепост „Баба Вида” на 8 и 9 август. То се организира от Община Видин.

Музикалната и танцова работилница привлече деца, младежи и възрастни. Те получиха ценни съвети и направиха първи стъпки под умелото ръководство на педагози от Арт Център „Кърнолски“ и атрактивния хореограф Захари Нанков, съобщават от община Видин.
Родители със своите деца се забавляваха в „Игрите на 90-те”. За тази цел бяха обособени специални терени, с индивидуални рефери за всяка игра – Федербал, Дама, Народна топка, Ластик, Криеница, Дърпане на въже, Пиян морков и др. Идеята на този формат е да се подобрят социалните умения и комуникацията между поколенията.
Summer Vibes Festival Vidin 2020 бе обявен официално за открит от заместник-кмета Борислава Борисова. „Община Видин ви подарява това прекрасно преживяване тук, в красивия Крайдунавски парк, на фона на крепостта „Баба Вида“ – емблемата на нашия град. Позволете ми да ви поздравя от името на кмета на Общината д-р Цветан Ценков и от мое име, с пожеланието да бъдете активни участници във фестивала. Целта е децата и младите хора да излязат навън и да се забавляват, да научават нови неща в реалния свят, а не във виртуалното пространство” – каза тя и изрази благодарност към съорганизаторите на фестивала от EVENT MASTERS. Борисова призова посетителите да играят и се забавляват, спазвайки социална дистанция, като им пожела да бъдат здрави и винаги да са изпълнени с надежда и любов към родния град.

През първата вечер на фестивала публиката зарадваха едни от най-любимите български музикални звезди – Дара, Петя Алекса и Монти, който е и водещ на събитието. В концертната програма взе участие също местната вокално-инструментална група „Нова китара”.

Музикалната и танцова работилница беше супер яка, забавна, цветна и запомняща се!❕Победителите от днес ги очакваме довечера в backstage, за да се качат на сцената с DARA❤️Бъди с нас и утре, отново в 10:30 часа! Тогава още 4-ма ще бъдат избрани да се качат на сцената с Pavell&VenciVenc???____________#summervibesfestival

Gepostet von Summer Vibes Festival am Samstag, 8. August 2020

През втория ден на фестивала в Крайдунавския парк отново се събраха много деца и заедно със своите родители се включиха в различните активности. И арт работилниците, и игрите на 90-те ангажираха вниманието и предизвикаха много хубави емоции.
Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова също бяха на събитието, разговаряха с хората, наблюдаваха с интерес заниманията и се снимаха за спомен със звездите на фестивала.
Хубавото слънчево време накара още повече видинчани да излязат навън и да приветстват идеята на Summer Vibes Festival. Пеенето, танцуването и игрите направиха общуването полезно, приятно и емоционално. Организаторите на фестивала бяха приготвили специални изненади и зарадваха много деца с награди.
Вечерта хиляди се събраха, за да слушат и гледат любимите си изпълнители – Павел и Венци Венц, Йоана, които преди концерта поздравиха публиката от една от кулите на крепостта „Баба Вида”. Те раздадоха десетки автографи и се снимаха с феновете си. На финала Павел и Венци Венц изпяха хитовата „Булгари”, докато пищна заря освети небето над сцената.
В концертната програма участваха и деца от танцова школа „Суинг” към НЧ „Светъл ден-2009”, с ръководител Елена Венелинова.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder