Направиха първа копка на нов парк в Ружинци (Снимки)

Направиха първа копка на нов парк в Ружинци (Снимки)

Първа копка за изграждане на парк на красивото място край „Сцена под звездите“ в село Ружинци, Видинско бе направена на 10 август.

Церемонията започна с водосвет, отслужен от Негово високопреосвещенство видинския митрополит Даниил, който даде своята благословия за благополучно изпълнение и приключване на проекта.
Кметът на Община Ружинци Александър Александров, направи първата копка на обекта и благодари на Негово високопреосвещенство за благословията и пожела успешна работа на представителите на фирмите, отговарящи за изпълнението на проекта.
„Да оставим след себе си нещо, което ще бъде красиво и използвано от млади и стари“, отправи своите пожелания кметът.

На събитието присъстваха зам.-кметът Димитър Славчев, председателят на общинския съвет Димитринка Гергова, представители на фирмите, отговарящи за строителството и надзора, както и жители и гости на селото.

Проектът включва озеленяване, зони за отдих, детски кът и беседки. Ремонтните дейности ще продължат до края на активния летен сезон и ще продължат през есента на тази година.
Подобни паркове ще бъдат направени и в Бело поле и Дреновец.
Стойността на трите парка възлиза на около 700 хил. лева, съобщи Александър Александров пред журналисти.
Освен трите парка предстои и изграждането на две спортни площадки в двете училища в Ружинци и в Бело поле. В края на лятото е предвидено и изграждането на физкултурен салон в с. Ружинци. Около 580 хил. лева са средствата за изграждането на салона.

По думите на кмета придобивките по селата са много. 23 хил. лева са инвестирани само за тази година. След броени дни започва изграждането на нов парк и в центъра на с. Тополовец. Той ще бъде финансиран от ПУДООС със сума, около 10 хил. лева. До края на годината ще се асфалтират над 3 км. улици по селата по Програма за развитие на селските райони.
„Във всяко едно населено място сме направили тази година по нещо, по една придобивка, надградено над старото правено през последните години“, заяви кметът и допълни, че така ще бъде всяка една година, докато не се задоволят потребностите на хората от игри, спор, забавление, развлечение и отдих.
„Надявам се, че с тези придобивки ще станем по–привлекателни за младите хора, като община“, посочи Александров.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder