Симфониета Видин с концерти в три града през август

Симфониета Видин с концерти в три града през август

На 26-ти, 27-ти и 28-ми август Симфониета Видин ще изнесе специална програма с гост-диригент Стаси Фомалгаут и солист-кларинет Никола Николов в Белоградчик, Видин и Монтана. В програмата са включени Бетовен – Увертюра „Егмонт“, Моцарт – Концерт за кларинет, Бетовен – Симфония № 7.

Симфониета Видин за първи път посреща Стаси Фомалгаут. Тя е диригент, пианист и композитор от украйнски произход. Започва музикалното си образование в Харков (Украйна), продължава да учи в Йерусалим (Израел), а последната и магистърска степен по композиране е от 2019 г. от Mills Collage, Оукланд, САЩ. От началото на тази година тя вече е американски гражданин, като активно работи и преподава там и в Европа.

Никола Николов е кларинетист на 18г. роден в град Враца. През 2020 г. се дипломира в Национално Музикално Училище „Любомир Пипков”- София, както и в Музикалната академия в град Бреша, Италия, където в продължение на една година е специализант при Деница Лафчиева. Тази есен очаква да започне обучение в Моцартеум, Залцбург при соло-кларинетиста на Берлинска филхармония Венцел Фукс. През последните години участва в майсторски класове на Петко Радев (Ла Скала), Петър Шмидл (Виенска филхармония) Андрю Маринър (Лондонска филхармония), Деница Лафчиева (Симфониета Финландия), Андреас Шаблас, Фабио ди Казола, Пол Майер. Спечелил е няколко награди от международни конкурси.

Концертите ще се проведат както следва: 26.08 – Белоградчик, летен кинотеатър „Гъбите“ от 17:30 ч., 27.08 – Видин, терасата пред зала „Филхармония“ от 19:00 ч. и 28.08 – Монтана, Общински младежки дом от 19:00 ч. Заповядайте.


Снимки:Симфониета Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder