Видин с нова арт инсталация в Крайдунавския парк

Видин с нова арт инсталация в Крайдунавския парк

Град Видин се сдоби с нова арт инсталация, разположена в началото на Крайдунавския парк. Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова присъстваха на откриването на арт инсталацията представляваща името на Видин, изписано с големи цветни букви. Надписът е подарък от дамите от „Инър Уийл клуб“ – Видин.

„Аз се надявам като градоначалник много наши съграждани да повярват в идеята, че Видин може да се превърне в перлата на Дунава. И да започнат да работят и те по идеята да се почиства около техните блокове, да се облагородява, да дават идеи къде да сложим пейки – така че нашият роден град да заприлича на едно прекрасно място за живеене“, каза кметът д-р Цветан Ценков, като благодари, от свое име и от името на Общинското ръководство, на дамите от Инър Уийл клуб – Видин за хубавата инициатива.

Изработването и монтирането на надписа е със средства, набрани в рамките на благотворителния осмомартенски бал, който Инър Уийл организира, обясни Ася Пешева, ротационен председател на Инър Уийл клуб – Видин, като също благодари на Общината за съдействието. „Надявам се, че тези цветни букви ще донесат много настроение,  много усмивки и много любов. Ние сме една организация, която тази година прави 20 години…, и се радвам, че на годишнината на нашата организация ще заблестят тези букви“, сподели Ася Пешева.

Проектът ще е в завършен вид след няколко дни, когато гражданите и гостите на Видин ще могат да видят надписа и светещ.

 

 

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder