Испания ще използва армията в борбата срещу коронавируса

Испания ще използва армията в борбата срещу коронавируса

Испанският премиер Педро Санчес заяви днес, че ще бъде използвана армията за проследяване на нови случаи на коронавирус, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

2000 военни ще бъдат на разположение на властите на отделните автономни области за тази цел, каза той в телевизионно обръщение.

Недостигът на човешки ресурси в най-засегнатите региони се смята за една от причините на разрастването на епидемията. Санчес каза, че автономните области могат да поискат от централното правителство да обяви върху част или върху цялата им територия извънредно положение, което да помогне за ограничаване на заразата.

Този инструмент позволи на Мадрид да наложи в средата на март една от най-стриктните карантини в света, която бе отменена напълно чак в края на юни.

Санчес нарече „тревожен“ развоя на епидемичната обстановка, но добави, че Испания е все още далеч от ситуацията в средата на март. „Не можем да позволим пандемията отново да установи контрол над живота ни“, каза той. Ние трябва да поемем контрол и да спрем тази втора вълна, добави той.

Премиерът призова испанците да свалят приложението „Радар Ковид“, за да се улесни проследяването.

Вчера Испания прехвърли прага от 400 000 диагностицирани случая на коронавирус. Починалите в следствие от заразата са над 28 800.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder