Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
Скандирания „победа“ и аплодисменти на 92-рия антиправителствен протест в София

Скандирания „победа“ и аплодисменти на 92-рия антиправителствен протест в София

Скандирания „победа“ и аплодисменти белязаха 92-рия поред антиправителствен протест в столицата, снощи – 8.10. Демонстрантите приветстваха гласуваната в Европейския парламент резолюция за върховенството на закона в България и продължаващото вече 3 месеца гражданско недоволство. Демонстрацията протече спокойно и приключи по-рано от обичайното заради студеното време, предаде БНР.

Позицията на евродепутатите, които изразиха в документа категоричната си подкрепа за българския народ в неговите легитимни искания за справедливост и прозрачност, предизвика всеобща радост сред протестиращите.

Десетки демонстранти се качиха на импровизираната трибуна пред Президентството и ликуваха заедно с тримата интелектуалци от т.нар. „Отровно трио“. Неформалните организатори на протестните прояви определиха реакцията на Европейския парламент като цитирам „политически шамар“ за Борисов, а за гражданите – извоювано потвърждение за техните права.

Традиционното шествие се отправи към Орлов мост. Кръстовището остана блокирано за движение повече от час. Автомобил се опита безуспешно да премине през блокадата. Краят на демонстрацията беше белязан от словесни пререкания между протестиращите и гражданка, която изрази своето несъгласие със затварянето на кръстовището за движение.

В 92-рия ден на антиправителствените протести традиционният сборен пункт беше пред сградата на президентската администрация.

Основна тема за протестиращите е резолюцията за върховенството на закона, приета от Европейския парламент. Те определиха документа като „голям успех на антиправителствените протести“.


Снимка:БГНЕС

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder