Топ вести
03.10.2023 - Рецидивист от берковския кв. „Раковица“ е задържан за нанасяне на телесна повреда на съкварталец
02.10.2023 - Мъж с опасност за живота след катастрофа в с. Гара Орешец
02.10.2023 - 37-годишен мъж е с опасност за живота след побой в Динково
02.10.2023 - 35 килограма канабис са иззели служители на РУ-Видин
02.10.2023 - Чувствителен риск от забавени плащания в две трети от секторите на българската икономика
30.09.2023 - ЕС глоби TikTok с 345 млн. евро за поверителността на детските данни
30.09.2023 - Генерал Атанас Атанасов: Промяната във Видин идва с Любен Иванов 
28.09.2023 - Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
28.09.2023 - От 1 октомври плащанията към НАП ще се извършват по нови банкови сметки на БНБ
28.09.2023 - Отчетоха резултатите по проект „Устойчиво развитие на услугите за социално включване в Община Видин“
В Монтана ще представят „Тервел. Роденият да побеждава“, книга-игра на 22-годишен автор

В Монтана ще представят „Тервел. Роденият да побеждава“, книга-игра на 22-годишен автор

РБ „Гео Милев“ – гр. Монтана представя „Тервел. Роденият да побеждава“, книга-игра от Димитър Петров, съобщиха от пресцентъра на библиотеката.

Димитър Петров е на 22 години и е роден в гр. Монтана. Завършил е Финансово-стопанската професионална гимназия ,,Васил Левски“, гр. Монтана. Понастоящем е студент, IV курс, в специалност „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
В началото на 2019 г. става част от екипа на сдружение „Българска история“, за което изготвя разнообразни исторически материали, статии и тестове. Книгата „Тервел. Роденият да побеждава“, е издадена от същото сдружение и излиза на пазара в средата на м. юли 2020 г. Към този момент тя може да бъде открита във всички големи вериги книжарници в страната.
„Тервел. Роденият да побеждава“ е първата творба на младия автор.
Книгата съдържа 600 епизода, разпределени в четири глави и представя по нетрадиционен начин един от най-успешните ни владетели от Първото българско царство.
Авторът разказва живота на хан Тервел, без да променя историята, като се придържа до общоизвестни факти. По този начин провокира интереса на читателите да разберат повече за корените си, както и за качествата и действията, посредством които предците ни са оставили своите славни отпечатъци през вековете.
Книгата – игра „Тервел. Роденият да побеждава“ е структурирана по начин, позволяващ на читателя да взима решения, които впоследствие оказват влияние върху развитието на фабулата. Игралният елемент варира от обикновено избиране и следване на препратките до сложни системи за игра, битки, избор на умения, екипировка и т.н.
За дебютната творба на Димитър Петров, в специализираната онлайн медия за книги, четене и литература “Аз чета”, Ива Иванова пише :
„Едно от достойнствата ѝ е автентичната атмосфера, пресъздадена на страниците. Неусетно се потапяш в историята и можеш много живописно да си представиш облеклото на хората от началото на VIII в., сградите, в които живеят, различните военни оръжия и конструкции, както и традиционните храни и напитки. Докато четеш, сякаш всички описани ритуали наистина се случват пред теб и усещаш върху себе си ризницата, а оръжията се намират в ръцете ти. …Определено е много лесно да влезеш в обувките на Тервел благодарение на прекрасната работа, която Димитър Петров е свършил с пресъздаването на епохата.“.

Книгата ще бъде представена в гр. Монтана на 14.10.2020 г./сряда/, от 18:00 часа в ресторант „Огоста“- Конферентна зала.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder