Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Поздравление от кмета на Видин по случай Деня на българската община

Поздравление от кмета на Видин по случай Деня на българската община

Денят на българската община се чества от 1998 г. А датата 12 октомври се свързва с факта, че на този ден през 1882 г. в бр. 117 на Държавен вестник, е публикуван първият Закон за общините и градското управление в България.

Ето и поздравителния адрес на кмета на община Видин д-р Цветан Ценков:

На 12 октомври, когато отбелязваме Деня на българската община, отправям моите искрени поздрави към служителите в общинската администрация, общинските съветници, кметовете и кметските наместници. Поздравявам с празника и всички жители, защото развитието на общината зависи и от тяхната гражданска активност и дейното им участие в местното самоуправление.
На днешната дата е приет първият в България Закон за общините и градското управление. Общината не е само административна структура, а институция, която е в служба на гражданите. Защото в основата е концепцията за общност, която ни припомня, че когато сме обединени, постигаме много повече и по-лесно преодоляваме трудностите и посрещаме предизвикателствата. Община Видин работи в добро взаимодействие с всички институции, с бизнеса и неправителствените организации, вслушва се в гласа на гражданите. Това е правилната посока, която ще ни позволи да предоставяме все повече и качествени социални услуги, да реализираме успешно предстоящите важни проекти в различни сфери, да постигаме още по-значими резултати в развитието на културата, младежките дейности, туризма и за популяризирането на културно-историческото богатство на Видинския край.
Пожелавам на всички мои колеги и на служителите в общинската администрация здраве, енергия и вдъхновение. И им благодаря за техния професионализъм и отговорност, с което утвърждават авторитета на Община Видин.

Честит празник!

Припомняме, че днес Община Видин обявява отворени телефонни линии, на които граждани ще могат да задават въпроси на заместник-кметовете и секретаря на местната институция, свързани с теми в различните ресори и да получат компетентни и експертни отговори.

Телефонните линии можете да видите на следния линк:

На 12 октомври, Община Видин обявява отворени телефонни линии за граждани

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder