КЗД представи „Национална стратегия за противодействие на дискриминацията“ във Видин – разширен репортаж (ВИДЕО)

КЗД представи „Национална стратегия за противодействие на дискриминацията“ във Видин – разширен репортаж (ВИДЕО)

Днес, Комисията за защита от дискриминация проведе събитие в конферентната зала на областната администрация във Видин по две теми. Първата е заедно с представители на местната власт и неправителствени организации да се обсъди проектна стратегия на комисията, които се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ съвместно с Министерството на труда и социалната политика. В края на проекта, една от целите е да се представи проекта на стратегията за защита от дискриминация в народното събрание. Друга от дейностите е сертифицирането на работодатели в областта от защитата от дискриминация. Другата причина поради която се поведе събитието е инициирана през 2017 г. от Петър Кичашки безсрочна национална кампания „Достъпна среда“, целта на която е обследването на недостъпната архитектурна среда.
Почетен плакет бе връчен и на областта администрация Видин.
На събитието бяха връчени и сертификати за достъпна архитектурна среда. Сертификати получиха Районна Здравноосигурителна каса Видин, Дирекция Социално подпомагане Видин, Дирекция Бюро по труда Видин, ВиК Видин, Пощенска станция Видин, ЧЕЗ разпределение, Търговски комплекс МОЛ Видин, Хотел Спа център Нептун, Медицински център Биомед, Сдружение Активно общество, Център за социална интеграция и рехабилитация, Централна кооперативна банка – клон Видин, Обединена българска банка – клон Видин, ДЗИ общо застраховане Видин, Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Средно училище „Цар Симеон Велики“ и Профилирана природо математическа гимназия Видин.
След връчването на сертификатите се премина към дискусионна част, в която гостите има възможност да изкажат мнението си по въпросите с дискриминацията.

СЪБИТИЕТО БЕ ЧАСТ ОТ ПРОЕКТ „ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА НА ПАЗАРА ПО ТРУДА“ ПО ДОГОВОР БФП BG05M9OP001-0001-C01, ИЗПЪЛНЯВАН ОТ КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ, ФИНАНСИРАН ОТ ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ“, СЪФИНАНСИРАН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder