Топ вести
03.02.2023 - Изложбата „Когато момчето става мъж…“ разглежда наборната военна служба в контекста на социалистическото развитие на България
03.02.2023 - Първо заседание на новото служебно правителство
02.02.2023 - 400 ваучера по 250 лв. за пазаруване могат да спечелят феновете на инструментите Parkside от Lidl 
02.02.2023 - Противозаконно отнетият лек автомобил от село Смирненски е открит изгорял в местност до село Добри Дол
02.02.2023 - Започва строителството на газовата връзка България — Сърбия
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
Откриха Център за домашни грижи в Белоградчик(Снимки)

Откриха Център за домашни грижи в Белоградчик(Снимки)

В община Белоградчик официално бе открита нова социална услуга – Център „Домашни грижи”. Услуга е изградена в рамките на проект „Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания“. Проектът се реализира от Българския червен кръст, в партньорство с Министерството на труда и социалната политика и Министерство на здравеопазването, както и с партньорството на „Норвежка асоциация на местните и регионални власти”, с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020 г.

На официалното откриване присъстваха инж. Борис Николов – кмет на Община Белоградчик, д-р Надежда Тодоровска – заместник-генерален директор на Български червен кръст и ръководител на проекта, Боян Минков – председател на Общински съвет – Белоградчик, Антон Трифонов – зам. кмет на Община Белоградчик, Диана Йорданова – координатор на проекта, Албена Бакалеева – секретар на Община Белоградчик, Цветелина Петрова – директор на БЧК – Видин, д-р Владислав Владински – директор на РЗИ – Видин, Лилия Трифонова – управител на МБАЛ „Проф. д-р Г. Златарски”, Илиана Веселинова – директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Белоградчик, представители на здравни и социални заведения, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
В обръщението си към всички присъстващи на тържеството, кметът на община Белоградчик – Борис Николов, подчерта че „само преди няколко дни са открити последните два социални центъра за работа с деца и родители, и с откриването на новия център общината ще има още по-голяма възможност да обслужи по-добре и застаряващото население. Социалните центрове на територията на общината стават осем“. Подчертавайки големите предимства на разкритите социлани услуги – както по отношение на възможността да се обслужват потребители, имащи сериозна потребност от подкрепа и грижи, така и по отношение на наетите нови близо сто служители. Кметът на общината изказа най-сърдечна благодарност на БЧК и пожела на персонала на новооткрития център – да работят отговорно, до бъдат добри, състрадателни и толерантни.
Тържествения водосвет за откриването на Центъра за домашни грижи бе отслужен от Негово Високоблагоговейство отец Рафаил – архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия към Видинска епархия.
Капацитетът на Центъра е 100 потребители – възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания, които ще получават интегрирани здравно-социални грижи в дома си.
Мариам Александрова от Вокална група „Звънчета” и участници от „Школа по танци” към Детски комплекс – Белоградчик, както и група за стари градски песни към Пенсионерски клуб „Мадона” поздравиха присъстващите с кратка програма.


Снимки:община Белоградчик

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder