По-силна Европа на световната сцена, утвърждаване на европейския начин на живот и нов тласък за европейска демокрация са част от новите приоритети на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

По-силна Европа на световната сцена, утвърждаване на европейския начин на живот и нов тласък за европейска демокрация са част от новите приоритети на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

За да бъде Европа в привлекателно място за бизнеса е от ключово значение ЕС да се превърне силен световен лидер. Ето защо, приоритет на Европейската комисия за следващите години е задълбочаване на сътрудничеството с неговите партньори и съседни държави. В тази връзка Европейският съюз ще продължи да поддържа дипломатически отношения с почти всички страни в света, а Европейската политика за добросъседство ще бъде концентрирана върху стабилизиране на региона в политически и икономически аспект, включително в областта на сигурността. През следващите няколко години Европейският съюз ще предоставя средства и хуманитарна подкрепа на по-бедните държави в света, с акцент върху най-уязвимите, като по този начин ще подпомогне преодоляването на бедността и ще осигури устойчиво икономическо, социално и екологично развитие. Съюзът се стреми и ще продължава да се стреми към разширяване, към инвестиции в мира, сигурността и стабилността в Европа.

Освен това, Европейският съюз е този, който определя насоката за търговията на европейските предприятия и инвестициите както по отношение на държавите членки, така и извън Съюза. Тази политика ще продължи и занапред, а чрез предложените нови финансови инструменти, предприятията ще продължат да се възползват максимално от възможностите в световен мащаб.

Важно е да знаем, че Европейският съюз защитава принципите на правовата държава и основните права, като се стреми да гарантира, че всички предложения на Комисията са съобразени с Хартата на основните права на Съюза. ЕС защитава всеки потребител, а през следващите няколко години ще продължи да подобрява безопасността на стоките, услугите и храните, и ежедневно ще работи за по-добро информиране и подобряване на прилагането на правилата за защита на потребителите.

Важна е ролята на Съюза и за европейската демокрация, която беше превърната в един от основните приоритети на Урсула фон дер Лайен. В тази връзка през периода 2020-2024 г. всички европейци ще имат право да изразят мнението си по всички въпроси, засягащи инициативи на Комисията в процеса на тяхната подготовка.

Източник: Европейска комисия

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder