Община Видин продължава раздаването на топъл обяд и през новата година

Община Видин продължава раздаването на топъл обяд и през новата година

Всеки работен ден, до 27 април 2021 г., достъп до тази помощ имат общо 500 души на територията на цялата община.

За осигуряването на финансиране, Община Видин кандидатства по операция „3.1 – Топъл обяд в условия на пандемията от COVID – 19” по Оперативна програма за храни и/ или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Топлият обяд включва супа, основно ястие и хляб, а веднъж в седмицата – и десерт. Храната се приготвя при спазване на всички хигиенни изисквания, уверяват от общината. Фирмата е избрана съобразно Закона за обществените поръчки. Транспортирането се извършва от Домашния социален патронаж при общината. В град Видин има 4 пункта, откъдето нуждаещите се могат да получат обяда си: в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, в ж.к. „Георги Бенковски“ (кв. „Калето“), в ж.к. „Васил Левски“ (до „Къщата с куклите“) и в кв. „Нов път“. В останалите населени места обядът се доставя на определени от кметствата пунктове. При извънредна епидемична ситуация, Община Видин има готовност за предприемане на допълнителни мерки с оглед опазване на здравето на хората.
Целевите групи обхващат: лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност (хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната и хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията); лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и без близки, които да им окажат подкрепа и лица с експертно решение на ТЕЛК; лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.


Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder