Зимата остави Видин без вода, 13 села без ток и автомобили изпотрошени от паднали дървета(Снимки)

Зимата остави Видин без вода, 13 села без ток и автомобили изпотрошени от паднали дървета(Снимки)

Множество сигнали за счупени клони, паднали дървета и стълбове, жилища без ток, без вода, и нанесени щети на десетки автомобили в община Видин.

В областния град има авария и населението остана без вода, а 13 села на територията на общината останаха без ток. Множество дървета са изпопаднали в областния град и има нанесени материални щети по автомобили.

Екипи от новото общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“, от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ЧЕЗ отстраняват щетите, нанесени от падналия през изминалото денонощие сняг, съобщиха от община Видин.

От 22 часа снощи всички налични снегопочистващи машини на Общината са в действие.
Пешеходните зони в град Видин от рано сутринта се почистват ръчно и с помощта на мотометачка, снабдена за целта с дъска (до 4 т). Тя е част от техниката, с която вече разполага Общината. През миналата година беше обявена обществена поръчка, чрез която се закупиха 4 броя камиони (тип самосвал), 3 сметоизвозващи камиона, 1 челен товарач и още 1 многофункционална мотометачка (до 10 т), автовишка, контейнеровоз и контейнери за строителни отпадъци.

Към 8 часа днес без ток бяха 13 села на територията на Община Видин – Градец, Генерал Мариново, Динковица, Долни Бошняк, Дружба, Каленик, Кошава, Кутово, Новоселци, Пешаково, Плакудер, Покрайна, Рупци и Сланотрън. Работи се за възстановяване на електрозахранването.

Междувременно от звено „Чистота“ съдействаха за извличането на два тежкотоварни автомобила в района на Ферибота.

До всички населени места е осигурен достъп, информират от общината. Снегопочистването продължава. Видин е сред областите, за които бе обявен жълт код за опасно време. Прогнозата е, че ще се образува нова снежна покривка – около 10 см, а по поречието на Дунав снегът ще се примесва с дъжд.
[galleryids=“83481,83483,83482,83480,83479,83478,83453,83484,83485,83486,83487″]

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder