Топ вести
Откриха офис на ПП „Републиканци за България“ във Видин (Снимки)

Откриха офис на ПП „Републиканци за България“ във Видин (Снимки)

Във Видин, в присъствието на председателя и зам.-председателя Цветан Цветанов и Павел Вълнев, официално бе открит офис на ПП „Републиканци за България“, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Ще предложим политики, които обединяват, които не са десни или леви, а са политики за България. Това, което може да ни обедини, трябва да бъде стремежът към връщане на нормалността“, каза Цветан Цветанов. Той съобщи, че заедно със заместник-председателя на партията Павел Вълнев посещават различни региони в България.

„Даваме кураж на хората, защото получаваме сигнали за оказван натиск върху симпатизанти на ПП „Републиканци за България“. Със страх не може да се управлява. Призовавам, там където има натиск, страх или силови действия, хората да не се колебаят и да ни информират, за да ги показваме публично на обществото. Ние ще бъдем партията, която ще предлага решения за връщане на нормалността“, каза още председателят на ПП „Републиканци за България“.

„Заедно с нашите експерти обсъждаме секторните политики. Развитието на регионите е наш приоритет. Специално за Северозападна България от изключително значение е газифицирането на региона, защото по този начин ще бъдат привлечени външни инвеститори. Развитието на икономиката означава средства за инфраструктура, средства за социална политика. Обръщаме съществено внимание и на демографската политика, защото обезлюдяването е изключителен проблем за региона.

ПП „Републиканци за България“ е партия на по-малко от 3 месеца, а аз вече за втори път съм във Видин. Хора, които от години са в парламента, едва ли се срещат с избирателите си толкова често, колкото ние с г-н Цветанов“, подчерта Павел Вълнев.

Цветан Цветанов посочи, че сред приоритетите на Републиканци за България е и електронното управление. „Едва ли знаете, че 38 000 са административните услуги, които различните институции предлагат на българските граждани. Само 1961, или 5% от тях съответстват на европейските стандарти. А последните години са изхарчени над 2 милиарда лева за това“, обясни той.

„Задаваме ли въпроси за „Турски поток“ – какви са ползите за държавата и защо се вложиха 3 млрд. лв.? Тръбата минава на няколко километра от Видин, а за толкова важното за региона газифициране никой от управляващите не говори“, допълни още председателят на ПП „Републиканци за България“. Той изрази опасение, че правото на глас на нашите сънародници в чужбина е силно ограничено.

„В чужбина живеят и работят над 2 млн. българи, които са най – големият инвеститор у нас. Правителството все едно им каза – за България вашите гласове не са важни“, посочи Цветанов и допълни, че са необходими законодателни промени, които дават възможност за електронно гласуване, както и създаването на избирателен район „Чужбина“. „България може да бъде променена, когато всички заедно участваме в този процес“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Огнян Ценков, член на Изпълнителния съвет на партията, коментира, че в момента тече процедурата за номиниране на кандидати за народни представители на ПП „Републиканци за България“: „Хора, разпознаваеми сред нашите съграждани. Хора, които застават с лицата си, със своята история, със своята работа и успехи“. Ценков пожела предизборната кампания да бъде честно състезание по ясни и прозрачни правила.

Областният координатор на ПП „Републиканци за България“ – Видин Албена Георгиева връчи на Цветан Цветанов 917 подписа на жители на област Видин, подкрепящи регистрацията на партията за участие в парламентарните избори, както и 105 нови заявления за членство в партията. „Над 400 вече са членовете на ПП „Републиканци за България“ в област Видин“, каза Албена Георгиева.


Снимки: ПП „Републиканци за България“

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder