Обновяват детска площадка до ромската махала в Белоградчик (Снимки)

Обновяват детска площадка до ромската махала в Белоградчик (Снимки)

Използвайки подходящото време в началото на февруари, община Белоградчик продължава изпълнението на дейностите по Проект „Да играем заедно на площадка Трети март”, финансиран от Фонд „МАЛКИ ГРАНТОВЕ“ на Програма РОМАКТ.

Инициативата е свързана с обновяване на детска площадка в близост до ромската махала, която да се превърне в приятно и безопасно обществено място за игри и забавления за деца на възраст между 3 и 12 години, както и общо пространство за общуване на жители от общината от ромски и неромски произход.
Местната инициативна група с председател Альоша Вътков се събра, за да довърши Дейност 1 по Проекта – почистване и облагородяване терена на площадката, информират от местната администрация. Бяха изрязани, събрани и извозени храсти, клони и листа.
Съоръженията за детската площадка по Дейност 2 са доставени и предстои тяхното монтиране.
Паралелно с това продължава и работата по Дейност 3 на проекта – организирането на беседи, целящи възпитаването в социална толерантност и отговорно поведение в обществото сред деца от ромски и неромски произход, провеждани от обществените възпитатели от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Белоградчик.
При ремонтните дейности се предвижда цялостна подмяна на всички съоръжения с нови, отговарящи на съвременните изисквания и норми, както и полагане на ударопоглъщаща настилка в зоните на падане. Предвижда се и поставянето на ново осветително тяло от уличното осветление, както и камера за видео наблюдение.
Обновленията на детската площадка трябва да приключат до края на месец март тази година.


Снимки:община Белоградчик

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder